Overons Dermasun Jpeg

Over Dermasun

Dermasun helpt meer dan zeshonderd mensen om hun huidaandoening onder controle te houden. Oprichters Merijn en Oscar geloven dat een tijdelijke kuur niet volstaat in het behandelen van een chronische huidaandoening en ontwikkelden daarom een onderhoudstherapie. Door innovatie, voortdurend onderzoek, transparantie en hoge kwaliteitsnormen streven ze er samen met hun team naar de nieuwe norm op het gebied van UV lichttherapie te worden. Op die manier draagt Dermasun bij aan een wereld waarin huidpatiënten beter in hun vel zitten. 

Hoe het begon

Al het goede komt uit… Delft. Althans, in het geval van Dermasun. Oprichters Oscar Meijer en Merijn Wegdam leerden elkaar daar kennen tijdens hun studententijd, waar in 2001 het eerste zaadje voor hun bedrijf wordt gepland.

Je komt uit Delft of niet

Oscar krijgt dat jaar lucht van Merijns ideeënboekje en wil weten wat zijn beste idee is. Merijn vertelt over die keer dat hij in slaap viel met een gezichtsbruiner boven zijn bed. Waarom hij niet gewoon voor die bruiner was gaan zitten? Zonde van de tijd natuurlijk. Aannemelijk, maar het gevolg was… wakker worden met een knalrood hoofd.

Onder de douche - Merijn moest hoognodig afkoelen - ontstond het idee: zonnen combineren met douchen. Immers: twee vliegen in één klap. En er vervolgens áltijd ontspannen en goed uitzien.

Oscar is nogal gecharmeerd van het idee van zijn vriend en samen doen de twee mee aan een businessplanwedstrijd. Ze winnen de eerste prijs: een kantoorruimte op de TU in Delft en €1500. Van dit geld geven ze een bedrijfsfeestje - want: studenten! - en kopen een zonnebank die ze gebruiken voor hun prototype.

De oprichting

Twee jaar later, in 2003, beleven de twee wederom een mijlpaal: de oprichting van Sunshower BV én de toekenning van het KEMA-KEUR is een feit. Sunshower is officieel goedgekeurd. De primeur gaat naar CenterParcs. De studievrienden plaatsen de eerste - dan nog zogeheten - Sunshowers eigenhandig ’s nachts (dan hadden de gasten er overdag geen last van) in een tropisch zwemparadijs.

Nog meer prijzen

In 2006 verkopen steeds meer badkamerzaken Sunshower. Ondertussen ontwikkelen de studievrienden een opbouwmodel voor mensen die een Sunshower in hun bestaande badkamer willen plaatsen. Met deze plannen wint het duo bij Business-Boost wederom de eerste prijs, een bedrag van €50.000. Natuurlijk wordt er ook nu weer een feestje gegeven en gaat de rest van het geld naar de ontwikkeling en productie van het hoekmodel.

Tegenwind

En dan is het 2007. De zonnebanksector verkeert in zwaar weer nadat is gebleken dat te veel zonlicht slecht is voor de gezondheid. Dit nieuws pakken de mannen aan om met dermatologen het effect van een dagelijkse lage dosis zonlicht te onderzoeken. Hun studievrienden fungeren als proefpersoon.

En ja hoor, het onderzoek toont aan dat bij regelmatig Sunshower gebruik, het vitamine D gehalte in de winter bijna verdubbelt, zonder dat er huidschade optreedt. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezond alternatief.

Dermasun Medical

In de jaren die volgen vinden ze een investeerder (Michael Tulp - sinds 2016 ook algemeen directeur), voegen ze infrarood toe aan hun producten én wordt duidelijk dat een lage dosis UV-B licht niet alleen het vitamine D-gehalte ten goede komt, maar ook geschikt is voor de behandeling van chronische huidaandoeningen. Dit wordt in 2010 officieel gemaakt door medisch zusterbedrijf, Dermasun Medical, op te richten.

Meer weten?

Wilt u meer weten, heeft u vragen of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.