Istock 1036050176

Het nut van licht

U herkent het vast: in de zomer heeft u véél minder last van huidklachten dan in de winter. Dat komt omdat UV-licht een kalmerende werking heeft op je immuunsysteem, en in het verlengde daarvan op de huid. Een dagelijkse (lage) dosis UV-licht zorgt bovendien ook voor de aanmaak van vitamine D, wat weer voor een betere weerstand zorgt.

Omdat u natuurlijk het hele jaar door een rustige huid wilt hebben - én omdat u ook in de zomer niet iedere dag naar het strand toe kunt - bootsten we de zomerzon na met onze lampen. Belangrijk detail: de zomerzon bestaat uit UVB-licht en (voor een groot deel) uit UVA-licht. Onze producten werken voornamelijk met UVB. Omdat we daarbij lage doseringen gebruiken, garanderen we een veilige methode – ook op de lange termijn.

Birgit

Ik kijk er elke dag naar uit om voor de Dermasun te staan

Birgit

Eczeem patiënt

Demasun

Nooit meer van uitbraak naar uitbraak

Met onze producten krijgt u geen kuur, maar een onderhoudstherapie. Het verminderen van klachten is immers niet het eind, maar pas het begin van een blijvend resultaat. Met Dermasun Medical houd u uw huid rustig en leeft u eindelijk niet meer van uitbraak naar uitbraak. Onze apparaten zijn te koop, te verkrijgen in abonnementsvorm, of in bruikleen via de dermatoloog.

Installeren... hoeft u niet te leren

Onze lichttherapie is ontworpen om in de douche te worden geplaatst. Er is immers geen betere plek in huis te bedenken waar u gegarandeerd iedere dag een paar minuten lang staat. Wilt u vanwege uw huid niet iedere dag douchen? Begrijpelijk. U kunt het apparaat in elke gewenste droge ruimte laten installeren op een standaard. Twee linkerhanden? We verzorgen de installatie terwijl u uw koffie drinkt.

Begeleiding

Dermasun Medical begeleidt niet alleen de installatie, maar ook het gebruik van de lichttherapie. Zo ontvangt iedere klant een uitgebreide uitleg over de therapie én een persoonlijk belichtingsschema dat is opgesteld in samenwerking met medisch specialisten. Iedere huidaandoening is immers anders.

We begeleiden onze klanten verder door regelmatig contact op te nemen en een korte vragenlijst door te nemen. Zo houden we uw voortgang bij en kunnen we bijsturen indien dat nodig is. Bij tussentijdse vragen, zijn onze professionals tijdens kantooruren bereikbaar.

Lennart

Lichttherapie in de winterperiode is erg fijn.

Lennart Zwart

Psoriasis patiënt

Istock 1419349545

Onderzoeken over veiligheid en effectiviteit

Onze lichttherapie is wetenschappelijk bewezen veilig. Even ter vergelijking: de tien minuten UV-licht die u maximaal dagelijks ontvangt via onze Dermasun of Sunshower, zijn te vergelijken met tien minuten zomerzon. Die tien minuten zijn bovendien ook nog eens verdeeld over het lichaam: vijf minuten voorkant, vijf minuten achterkant. Bang om te verbranden hoeft u dus niet te zijn.

Nog een vergelijking. Wie twee jaar lange elke dag tien minuten voor een Dermasun of Sunshower Combi staat, krijgt te maken met evenveel UV-licht als bij één traditionele lichtkuur van twaalf weken in een kliniek of het ziekenhuis. Door de lage dosering UVB-licht kunnen onze apparaten dus elke dag veilig worden gebruikt. Sterker nog: we adviseren het apparaat te blijven gebruiken, ook - misschien wel juíst - als de huid rustiger is. Op die manier leeft u niet meer van uitbraak naar uitbraak, maar houdt u uw huid goed onder controle.

In samenwerking met het VUmc/LUmc is in 2014 onderzoek gedaan naar de effectiviteit en veiligheid van Dermasun lichttherapie bij chronische huidpatiënten. Uit het onderzoek blijkt dat dagelijkse lage dosering UV-therapie een doeltreffende behandeling voor psoriasispatiënten is, waarbij minder steroïdezalf nodig is en de ziekteactiviteit, de levenskwaliteit en de vitamine D-scores verbeteren. 

Download hier het onderzoek uit 2014

In 2021 is er een vervolgonderzoek gepubliceerd. Dit onderzoek is gedaan in samenwerking met Amsterdam UMC. Uit dit onderzoek blijkt dat langdurige behandeling met een lage dosis UV gedurende 18 maanden minstens zo veilig lijkt als een conventionele lichttherapie kuur.

Download hier het onderzoek uit 2021